OM SKIVE FESTIVAL

Skive Festival er mere end musik!

Vi ønsker at skabe en festival, som har et større formål, end blot at levere koncerter til folket. Naturligvis er musikken en central del af festivalen, men festivalen har i vores øjne mange flere kvaliteter som vi konstant søger at blive bedre til at fortælle om.

Nedenfor har vi, illustreret de 3 vigtigste områder det økonomiske-, sociale og kulturelle, som tilsammen danner værdigrundlaget for festivalen.

Økonomisk

Skive Festival har gennem årerene genereret mange millioner til lokalområdet i form af direkte handel i butikker fra festivalgæsterne, festivalens eget lokalforbrug, brandingværdi af Skive m.m. Ydermere støtter festivalen det lokale foreningsliv, via aflønning af foreningernes deltagelse i afviklingen af festivalen samt ved udlodning af eventuelt overskud. 

Socialt

Skive Festival er hvert år et samlingspunkt for tusindvis af glade mennesker, der i fællesskab nyder de mange koncerter og andre tilbud som festivalen har at byde på. Dette er med til at samle befolkningen på tværs af aldersmæssige, etniske og sociale skel. Ligeledes bliver de mange tusinde frivillige under afviklingen samlet under ét projekt som bliver skabt i fællesskab. Festivalen bliver også, for mange, anset som et tiltrængt “anti-hverdags-rum”, hvor man for en stund kan træde ud af sine normale roller og gemme de daglige forpligtelser i skuffen, og blot nyde de uformelle rammer, som giver plads til at puste ud.

Kulturelt

Skive Festival handler naturligvis også om musikken og gennem den får de mange gæster unik kulturel værdi, som ikke kan opleves i samme grad i det daglige. Vi ønsker at præsentere et program, der for det første dækker de behov, som allerede eksisterer hos vores gæster. Derfor lytter vi meget til de mange tusinde forslag til artister, vi får via Facebook, e-mail og gennem mund-til-mund fra vores publikum. For det andet ønsker vi, også at præsentere musik som overrasker og måske agerer øjenåbner for nogen.