RENT LIV PÅ SKIVE FESTIVAL

RENT LIV PÅ SKIVE FESTIVAL

Skive Kommune har i en årrække bakket op omkring Skive Festival via markedsføring af RENT LIV på pladsen. 2024 er ingen undtagelse, og i år udvider man samarbejdet, med henblik på at yde en aktiv indsats for at gøre festivalen mere ren og bæredygtig. Det gælder sig både helt konkret, at festivalpladsen skal være mere ren at se på, og at man træffer nogle bæredygtige beslutninger i forhold til det praktiske på pladsen, men også at man via RENT LIV gør gæsterne opmærksomme på at komme sine egne bæredygtige handlinger i hu.

Det er således et ønske fra både Skive Kommune og Skive Festival, at styrke den bæredygtige tankegang i gæsternes bevidsthed, såvel som arrangørernes.

For festivalen, vil den grønne profil blive en stor del af det fremadrettede udviklings- og profileringsarbejde, med henblik på at indhente den udvikling der sker på det nationale festivalmarked, hvor man ser omfattende tiltag og forsøg på at gøre landets festivaler så bæredygtige som muligt. Det ligger ligesom lidt i kortene, at Skive Festival skal følge denne tendens, nu hvor Skive er energiby, så dette vil være et helt naturligt afsæt for festivalens udvikling. Ikke mindst fordi festivalen har så stærk en forankring i naturen som den har, i kraft af sin placering på stranden og i skoven. Dét faktum forpligter i forhold til den bæredygtige profil og i forhold til at passe på de omgivelser festival afvikles i. Men det er ikke kun en forpligtelse, det er også et klart styrkeforhold, som festivalen også har fokus på at aktivere endnu mere fremadrettet.

RENT LIV PÅ SKIVE FESTIVAL

Vi har om nogen, den mest smukke og ideelle festivalplacering. Nok kun Smukfest kan sidestilles hvis man indstiller barometeret på ”idyl”, for både Smukfest og Skive Festival har de smukkest tænkelige omgivelser ved vand og skov. Skive Festival arbejder derfor målrettet henimod at aktivere vandet og skoven meget mere end tidligere, og i år er vi nået et stykke af denne vej, som vi slet ikke er færdig med at tilbagelægge endnu. Vores tiltag med indgang igennem skoven og kulturelle indslag langs ruten her, emmer ligeså meget af RENT LIV, som vores tiltag indenfor bæredygtighed gør. For det er da helt klart rent liv at gå igennem det grønne, for at komme til stranden og få en oplevelse sammen med dem man holder af. Vi glæder os til i år, og til at gøre oplevelsen endnu smukkere, renere og mere livlig til næste år.

Skive Kommune bakker op, at Skive Festival 2024 har fået en grønnere profil. Det bidrager til den fælles opgave, der ligger i at gøre kommunen endnu mere bæredygtig. Det er RENT LIV på Skiveegnen.